Toegankelijkheid

Algemeen

Astrant is een plek waar iedereen welkom is, ongeacht waar je vandaan komt, wie je partner is of welke kleding je aan hebt. Dit is ook verankerd in onze huisregels. Wanneer er zaken zijn waar wij niet aan gedacht hebben, of iets verkeerd geformuleerd hebben, staan we open voor suggesties.

Je kan altijd contact opnemen met ons via info@astrant-ede.nl.

Bereikbaarheid Astrant

Astrant ligt aan het Kuiperplein in hartje Ede-Centrum. Het Kuiperplein is één van de grote parkeerpleinen van Ede. Hier kun je 24/7 parkeren en in- uit rijden.

Aan de voorkant van Astrant zit een trap om bij de voordeur te komen. Hier is geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om het pand zelfstandig te betreden.
Aan de achterkant van Astrant staat een lift waarmee je de concertzaal en het café kan bereiken. Om toegang te krijgen tot de tuin én de lift is het nodig om ons personeel toegang te vragen. Dit kan vooraf via de mail (info@astrant-ede.nl) maar ook ter plekke.

Tijdens een activiteit of evenement is er altijd een beheerder aanwezig in Astrant, evenals deurpersoneel. Deze personen zijn te herkennen aan een zwart/geel Astrant-shirt of keycord en kunnen wanneer gealarmeerd helpen bij toegang tot de tuin en lift.

Lift

Aan de voorkant van Astrant zit een trap om bij de voordeur te komen. Hier is geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om het pand zelfstandig te betreden.

Aan de achterkant van Astrant staat een lift die je brengt naar de concertzaal en het café. Om toegang te krijgen tot de tuin én de lift is het nodig om ons personeel toegang te vragen. Dit kan vooraf via de mail (info@astrant-ede.nl) maar ook ter plekke.

Tijdens een activiteit of evenement is er altijd een beheerder aanwezig in Astrant, evenals deurpersoneel. Deze personen kunnen wanneer gealarmeerd helpen bij toegang tot de tuin en lift.

Afmetingen lift: 90cm breed x150cm diep.

Maximale gewicht lift: 

foto van lift in de achtertuin van astrant

Toiletten

Astrant beschikt op de concertzaalverdieping over twee genderneutrale toiletten.

Onze toiletten zijn helaas niet ingericht voor rolstoelgebruikers. Gelukkig zitten er twee toiletten op een korte afstand van Astrant die hier wél over beschikken:

•             Station Ede-Centrum (24/7 geopend, 50 cent voor gebruik)

•             Openbaar Toilet / Fietsenstalling Gemeente Ede (overdag, gratis)

Voor alle mogelijkheden raden we je aan om de app ‘Hoge Nood‘ te raadplegen: https://www.hogenood.nl/

foto van toiletbordje op de deur van één van de twee toiletten in astrant.

op het plaatje staat een toiletpot en een urinoir.
foto van toiletbordje op de deur van één van de twee toiletten in astrant.

op het plaatje staan twee toiletpotten.

Zitplaatsen

Tijdens onze concerten en voorstellingen is het gebruikelijk dat bezoekers staan in de zaal. Er zijn echter wel zitmogelijkheden voor personen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan. Er kan een stoel of kruk geplaatst worden. Mail hiervoor met Astrant via: info@astrant-ede.nl of vraag het ter plekke.

Slechthorend / Doof

Astrant heeft geen faciliteiten voor personen die slechthorend of doof zijn. Suggesties zijn altijd welkom via: info@astrant-ede.nl

Astrant heeft geen ringleiding.

Slechtziend / Blind

Astrant heeft geen faciliteiten voor personen die slechtziend of blind zijn. Suggesties zijn altijd welkom via: info@astrant-ede.nl

Rust

Astrant is tijdens een activiteit vaak een bolwerk van herrie en ruis. Bezoekers die tussendoor behoefte hebben aan rust of stilte, kunnen gebruikmaken van de ruimte buiten voor ons pand (bij de trap) aan het Kuiperplein, eventueel kan onze terrastuin ook geopend worden of een ruimte beneden beschikbaar worden gesteld. Dit kan in overleg met de beheerder die dienst heeft op de betreffende avond. Vraag naar de beheerder via ons personeel, dat herkenbaar is aan een zwart/geel Astrant-shirt of keycord.

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.