Toegankelijkheid

Algemeen

Bij Astrant is iedereen welkom, ongeacht waar je vandaan komt, wie je partner is of welke kleding je aan hebt. Dit is verankerd in onze huisregels. Hebben wij ergens niet aan gedacht of verkeerd geformuleerd? We staan open voor suggesties. Neem contact met ons op via info@astrant-ede.nl.

Bereikbaarheid Astrant en lift

Astrant ligt aan het Kuiperplein in het centrum van Ede. Het Kuiperplein is één van de grote parkeerpleinen van Ede. Hier kun je 24/7 parkeren en in- en uitrijden. Parkeertarieven: 0,20 euro voor de eerste tien minuten en daarna 0,10 euro per 3,4 minuten. Een dagkaart kost 4 euro. Na 18.00 uur en op zon- en feestdagen is parkeren gratis.

Aan de voorzijde van Astrant is een trap om bij de voordeur te komen. Hier is geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om het pand zelfstandig te betreden. Aan de achterkant van Astrant is een lift waarmee je de concertzaal en het café bereikt. Vraag ons personeel om toegang te krijgen tot de tuin én de lift. Dit kan vooraf via de mail (info@astrant-ede.nl) maar ook ter plekke.

Tijdens activiteiten en evenementen is altijd een beheerder aanwezig in Astrant, evenals deurpersoneel. Deze personen zijn te herkennen aan een zwartgeel Astrant t-shirt of keycord en kunnen helpen bij toegang tot de tuin en lift.

Afmetingen lift: 90 centimeter breed en 150 centimeter diep.

Maximale gewicht lift: 

foto van lift in de achtertuin van astrant

Gebruik lift

Onze tuin is meestal geopend wanneer er een evenement is, deze kun je dan bereiken via de poort rechts naast onze voordeur. Wanneer de tuin geopend is, staat het hek open.
Wanneer dit niet het geval is, kun je via ons deurpersoneel vragen naar de beheerder, deze kan het hek voor je openen.

De lift is zelfstandig te gebruiken op de volgende manier:

  • druk op de knop van de lift, zodat deze naar jouw gewenste verdieping komt;
  • zodra het plateau daar is hoor je een harde klik, dat betekent dat de deur van het slot is;
  • open de deur, betreed de lift, en druk op het getal ‘1’. Let op: houd deze knop ingedrukt tot je helemaal boven bent en weer een klik hoort;
  • open de deur en verlaat de lift.

Toiletten

Astrant beschikt over twee genderneutrale toiletten op de concertzaalverdieping.

Onze toiletten zijn helaas niet ingericht voor rolstoelgebruikers. Gelukkig zitten er twee toiletten op een korte afstand van Astrant die hier wél voor zijn ingericht:

  • Station Ede-Centrum (24/7 geopend, 50 cent voor gebruik)
  • Openbaar toilet in Fietsenstalling Gemeente Ede, Marktstraat 3 (maandag tot en met zaterdag open tussen 07.30 en 18.30 uur, op vrijdag tot 21.30 uur)

Voor alle overige mogelijkheden raden we je aan om de app ‘Hoge Nood‘ te raadplegen.

Genderneutraal toiletten Astrant

Zitplaatsen

Tijdens onze concerten en voorstellingen is het gebruikelijk dat bezoekers staan in de zaal. Voor personen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan, zijn er zitmogelijkheden. Er kan een stoel of kruk geplaatst worden. Mail hiervoor met Astrant info@astrant-ede.nl of vraag het ter plekke.

Slechthorend / doof

Astrant heeft geen faciliteiten voor personen die slechthorend of doof zijn. Er is geen ringleiding aanwezig. Suggesties zijn altijd welkom via info@astrant-ede.nl.

Slechtziend / blind

Astrant heeft geen faciliteiten voor personen die slechtziend of blind zijn. Suggesties zijn altijd welkom via info@astrant-ede.nl.

Rust

Astrant is tijdens activiteiten vaak een bolwerk van herrie en ruis. Bezoekers die tussendoor behoefte hebben aan rust of stilte, kunnen gebruikmaken van de ruimte buiten voor ons pand (bij de trap) aan het Kuiperplein. Eventueel kan onze terrastuin ook geopend worden of een ruimte beneden beschikbaar worden gesteld. Overleg hiervoor met de beheerder die dienst heeft op de desbetreffende avond. Vraag naar de beheerder via ons personeel, dat herkenbaar is aan een zwartgeel Astrant t-shirt of keycord.

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.