Over Astrant

Over Astrant

Astrant is dé creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede. Met een professionele podium functie wordt er het hele jaar door een divers muziek programma aangeboden.

Van kleine optredens door lokale artiesten, tot grote shows met internationale acts. Dit alles vind plaats in één van onze unieke ruimtes. Het Café, De Concertzaal, of onze Biergarten.
Daarnaast richt Astrant zich op de talentontwikkeling van jongeren. Dit gebeurd door diverse activiteiten aan te bieden, maar zit ook door de hele organisatie heen verworven als een rode draad. Wij doen er alles aan om Ede wat meer popcultuur bij te brengen.

Geschiedenis

In Ede is lange tijd een gebrek geweest aan een passende locatie. Jongeren zoeken een plek op het gebied van uitgaan, creativiteit en een rock&roll feel.

Dat alles is nu verenigd onder één dak. Astrant is ontstaan vanuit de passie van drie (toen nog jongen) Edenaren. Dit project heeft zich in samenwerking met de Gemeente Ede ontwikkeld tot een grote speler in de stad op het gebied van kunst, cultuur en positieve vrijetijdsbesteding voor jongeren.

Organisatie

De (hoofd) organisatie van Astrant (Stichting Centrum voor Popcultuur Ede) bestaat uit:

Xander Van Soelen

Artistiek Leider

Stephan Beumer

Zakelijk Leider

Twan Spierings

Coördinator Horeca & Vrijwilligers
Twan is één van de drie medeoprichters van Astrant en zorgt dat alle vrijwilligers hun taken goed uit kunnen voeren en voorziet ons publiek van een heerlijk drank assortiment en food aanbod.
Daarnaast neemt hij een deel van het zwaardere werk op de programmering voor zijn rekening (o.a. Geldersch Hel, Ede Zuigt, Noise Annoys en VuigFest). Ook zet hij zich in voor de talentontwikkeling programma’s zoals STERRENSTOF en is actief binnen het Gelderse talent netwerk.

Bestuur

Het bestuur van Astrant (Stichting Centrum voor Popcultuur Ede) bestaat uit:

Jaap Boot

Voorzitter

Martijn Van Uffelen

Secretaris

Mark Roffelsen

Penningmeester

Crew

De crew bestaat uit:


Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn:

Partners

Sponsoren

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.