Astrant LHBTIQ+

Fierce! is het lhbtiq+-jongerenplatform van Astrant. Het initiatief bestaat uit een groep locals die eens per maand samenkomt om te praten over de behoeftes op lhbtiq+-gebied en hoe de Fierce!-avonden vervolgens ingevuld worden. Momenteel wordt het programma voor het komende seizoen bij Astrant vormgegeven. 

Omdat Astrant met name gericht is op jongeren, is ons programma toegespitst op de leeftijdscategorie 15 tot en met 30 jaar. Voor 30 plus-avonden verwijzen we je graag door naar het Regenboogcafé.

Enkele voorbeelden van het Fierce!-programma zijn:

Queercafé
Elke eerste vrijdag van de maand opent Astrant de deuren van het café om samen te komen tijdens Queercafé.
Tijdens het Queercafé is het uitgangspunt dat niets moet: kom chillen, hangen, ontmoeten, tekenen, meedoen aan een workshop, een boek lezen óf gewoon helemaal niets! 

Tijd: 20.00 – 00.00 uur. Locatie: Café Astrant.

Storytelling nights
Een paar keer per jaar organiseert Fierce! een storytellingavond. Diverse lokale Edenaren komen hun verhaal doen aan de hand van een bepaald thema. Denk aan: uit-de-kast-verhalen, datingperikelen, of willekeurige grappige, trieste of verrassende verhalen uit de community

Tijd: 20.00 – 00.00 uur. Locatie: Café Astrant.

Feesten
Gemiddeld drie keer per jaar organiseert Fierce! een groot feest in de concertzaal van Astrant. Deze avonden staan in het teken van een thema zoals Halloween of disco. DJ’s en/of bands verzorgen de muzikale omlijsting. 

Tijd: 20.00 – 02.00 uur. Locatie: Concertzaal Astrant.

Overig 
Fierce! wordt regelmatig gevraagd voor verschillende externe lhbtiq+-activiteiten, zoals tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) of Coming-Outdag.

Vrijwilligers
Fierce! staat of valt met de inzet van vrijwilligers; Edenaren die zich graag inzetten voor het gemeenschappelijke doel: meer zichtbaarheid en acceptatie voor de lokale lhbtiq+-gemeenschap. 

Dat betekent dat we jouw hulp ook goed kunnen gebruiken. Vind jij het belangrijk dat er meer wordt georganiseerd voor de queergemeenschap? Meld je dan aan om eenmaal per maand te helpen met een dienst – zoals het opbouwen van de zaal en helpen achter de bar of bij de deur – of bij het meedenken in het activiteitenteam.

Interesse? Kom dan gerust een bakkie doen bij Astrant. Dat kan door ons te mailen via info@astrant-ede.nl ter attentie van ‘Fierce!’.

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.