Do 22 Juni

Neurocafé: ontmoet mensen die jou begrijpen

 • Donderdag 22 Juni
 • 19:00 uur
 • Neurodivergent

Zou je graag nieuwe mensen willen leren kennen, maar word je al zenuwachtig bij het idee dat je een avondje moet stappen op het museumplein? Ben je na een half uur al doodmoe van de herrie of weet je niet goed hoe je een gesprek moet beginnen met iemand?

Dan ben je van harte welkom bij het Neurocafé in Astrant! Wij zorgen voor een gezellige plek waar we rekening houden met wat jij nodig hebt om een leuke avond buiten de deur te hebben. Neurodivergent is een verzamelterm voor allemaal verschillende manieren waarop je hersenen anders dan gemiddeld werken (bijvoorbeeld bij autisme, ADHD of een angststoornis). Een officiële diagnose is niet nodig. Als jij je herkent in de beschrijving hierboven, ben je van harte welkom. Met neurodivergentie wordt in reguliere uitgaansgelegenheden vaak geen rekening mee gehouden. Het Neurocafé wordt georganiseerd door neurodivergente mensen.

Misschien denk je nu wel ‘mooie praatjes allemaal, maar hoe gaan jullie dit dan regelen?’

Wij hebben aan deze dingen en mogelijkheden gedacht:

 • Er is geen achtergrondmuziek;
 • Neem je knuffel, fidgetkubus of bijtketting mee als dat je helpt je meer op je gemak te voelen.
 • Pak een naamsticker en schrijf erop wat je speciale interesses zijn, over welke onderwerpen je zou willen praten of geef het aan als je liever niet wil praten, maar gewoon wil rondkijken.
 • Pak bij de ontmoetingstafel een kaartje met conversation starters, voor als je wel met iemand wil praten, maar niet weet wat je kan vragen of zeggen.
 • Wees lekker creatief bij de knutseltafel en ga tekenen, haken, brijen of iets maken met vouwblaadjes (origami) of strijkkralen. Het hoeft niet mooi te worden, het gaat erom dat je er plezier in hebt.
 • Ga gezellig een spelletje spelen bij de spelletjestafel.
 • Geef je feedback in de ideeëndoos als je wel feedback hebt, maar het spannend vindt om het tegen ons te zeggen.
 • Ga tussendoor even het café uit als je tot rust moet komen, maar nog niet naar huis wil. Je kan een rustig plekje vinden in de tuin, bij de garderobe (het trapje op vanaf het café) of in de zaal (links van de toiletten en het café).

Hoe ziet de avond eruit?
Tijdens deze eerste avond horen we graag jouw feedback, wensen en ideeën. Dus heb jij ideeën over wat nodig is, wat ervoor zorgt dat jij naar neurocafé wil komen en welk type activiteiten we kunnen organiseren? Kom dan vooral langs!

19:00 uur – inloop
19:15 – 19:45 uur – toelichting over de insteek van neurocafé, met ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen.
19:45 – 21.45 uur – neurocafé

Vanaf dit moment zijn er vier verschillende tafels waar je kan gaan zitten:
1. Tafel om feedback te geven op wat je wel en niet bij neurocafé zou willen. Te herkennen aan het bordje ‘feedbacktafel’.
2. Tafel om kennis te maken met andere aanwezigen en gezellig te praten. Te herkennen aan het bordje ‘ontmoetingstafel’.
3. Tafel om creatief bezig te gaan. Te herkennen aan het bordje ‘knutseltafel’ en de knutselspullen die er liggen.
4. Tafel om een spelletje te spelen. Te herkennen aan het bordje ‘spelletjestafel’ en de spelletjes die er liggen.

Voel je vrij om op ieder moment van tafel te wisselen.

Je mag op ieder moment tussen 19.00 en 22.00 uur binnen komen bij het Neurocafé of weer naar huis gaan.

Avondeten
Vind je het fijn en gezellig om voordat het Neurocafé begint alvast in Astrant te komen avondeten? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar marije@vantkruijs.com en zet in de onderwerpregel ‘Avondeten Neurocafé’. Er is een beperkt aantal plekken, daarom is het belangrijk dat je je van tevoren aanmeldt. Dit kan tot en met maandag 19 juni. Als het je op de dag zelf toch niet lukt om te komen eten, dan kan je je weer afmelden.

Praktische informatie
Donderdag 22 juni | 19.00 – 22.00 uur | Astrant, Kuiperplein 31 Ede
Het café is door de voordeur, de trap op en dan naar rechts. | Toegang is gratis. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden (tenzij je wil mee eten).
Hier kan je meer vinden over de toegankelijkheid van Astrant.
De bar is geopend. Je moet met pin betalen.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar marije@vantkruijs.com

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.