Ontspoort!

MUZIKALE SHOWCASE IN EDE – VOORJAAR 2022

In het voorjaar van ’22 vindt er een nieuw evenement plaats in Ede;
Een showcase voor muzikanten uit de Ede-Wageningen scene die sinds corona hebben gewerkt aan hun repertoire. Zowel nieuwe als bestaande acts mengen zich in één avond vol live muziek. Weet jij welk talent er in Ede-Wageningen zit anno 2022? Kom dan kijken bij ‘Ontspoord! Ede-Wageningen’.

 

Astrant | 21 mei 2022 | 19:00 – 00:00 | info@astrant-ede.nl

 

Anderhalf jaar zonder evenementen, zonder fee’s, en erger nog: zonder publiek. Dat zijn een paar voorbeelden van hoe het de afgelopen tijd was als muzikant in de Gelderse Vallei. Daarom is het meer dan ooit nodig om aan inwoners te laten zien wat ze gemist hebben en hoe belangrijk cultuur én onderlinge verbinding is tussen organisaties in de regio Ede-Wageningen.

Alles komt samen op één zaterdag: Denk Eurosonic, maar lokaal. Korte sets van maximaal 30 minuten wisselen elkaar af in meerdere zalen zodat er constant iets te beleven valt. Ede en Wageningen krijgen beiden een eigen area om te hosten. Van een grote concertzaal tot een intieme café setting. De hele show wordt aan elkaar gepraat door een host die alle bands aankondigt tussen de optredens door.

Tussen alle acts op het podium zit uiteraard kneiter veel talent. Deze moet herkend worden door een jury en bestaan uit ambassadeurs van de betrokken partners. Deze jury let op pareltjes uit de omgeving en overlegt voor het einde van de avond welke acts er met kop en schouder bovenuit staken. Deze artiesten krijgen de kans om tijdens een ‘headliner’ show een volledige set te spelen bij een van de partners in Ede of Wageningen. Naast speeltijd zal er studiotijd, oefenruimte tijd en andere presentjes worden overhandigd aan de acts om verder te helpen in hun muzikale ontwikkeling.

Dit is samengevat het verhaal, een lichtpuntje voor locals na een bijzondere periode. Iets om naar uit te kijken en naar toe te werken als act. En bij succes vindt het evenement gewoon elk jaar plaats!