1

Post War Rock N Roll | The Crazy Rockers + Real Rockers

Friday 23 September
Tickets
  • VVK € 10,-
  • Deur € 13,-
  • Friday 23 September
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Show: 20:30
  • Genre: Indorock / Rock & Roll / 50's / 60's

‘Post-War Rock ’n Roll’ met legendarische ‘Indorock’ band The Crazy Rockers én local heroes Real Rockers.

Tijdens dit Post-War Rock ’n Roll event duiken we in de na-oorlogse muziek van de jaren 50 en 60, waarin herwonnen vrijheid en het mixen van culturen een belangrijke rol spelen.

In Nederland had Indorock een grote muzikale rol in de na-oorlogse periode en heeft deze muziekstroming ook een grote invloed gehad op de Nederlandse popmuziek. Bands als The Tielman Brothers, The Blue Diamonds, The Crazy Rockers en andere speelde een hoofdrol in deze scene.
Deze bands stonden zelf weer onder sterke invloed van de Amerikaanse rock ’n roll zoals Elvis Presley, Chuck Berry, Ray Charles, Jerry Lee Lewis en vele anderen die via de Australische radiozenders Indonesië bereikte.
Tijdens deze avond brengen we een ode aan dit muzikale tijdperk met zowel oude rotten als jonge honden, Edese muzikanten én landelijke grootheden.

Line-Up

THE CRAZY ROCKERS (Den Haag)
De van origine uit Den Haag afkomstige Crazy Rockers begonnen hun muzikale carrière al in 1959 en zijn één van de grondleggers van het genre dat bekend is komen te staan als Indorock. Met hits als Mamma-Pappa Twist, Rosita my love en Rock’n Roll is Still Alive speelden ze zalen van Scheveningen tot Hamburg helemaal plat.

REAL ROCKERS (Ede)
De uit Ede afkomstige Indorock-formatie Real Rockers maakte al vanaf 1960 podia in Ede en omstreken onveilig. Één van de oprichters, Benny Stevens is nog steeds actief en laat dan ook graag zien wat de Real Rockers anno 2022 nog in huis hebben!

MINI EXPO: ‘Waarom Gebeurt hier niets – 50’s/60’s / Indorock / Beat bands
Tijdens deze mini-expo zullen er foto’s geëxposeerd worden van de jaren 60 met nadruk op de Indorock en Rock’n’Roll in Ede.

Astrant Muziek evenementen binnenkort