Za 21 September

INTO THE CORE FEST XL : Another Now - Sugar Spine - Torn From Oblivion and MANY MORE!

Tickets
  • EARLY BIRD € 15,00 | VVK 20,00
  • Deur € 25,00
  • Zaterdag 21 September
  • 14:00 / 00:00
  • METALCORE / HARDCORE / DEATHCORE

Into The Core pakt uit met INTO THE CORE FEST XL. Met maar liefst 8 bands direct uit de
core-community van ITC, met deze acts wordt dit gegarandeerd een dag vol chaos, moshpits en vette muziek.


DE LINE UP!

ANOTHER NOW

Another Now is een alternatieve metal band uit Eindhoven, geïnspireerd door bands als Crystal Lake, I Prevail, Spiritbox en ERRA. In mei 2024 brengt de band hun tweede album ‘HEX’ uit. In juni 2021 bracht de band hun debuutalbum ‘OMNI’ uit, die internationaal werd opgepakt door o.a. Rock Sound, KERRANG! Magazine, Distorted Sound en Spotify’s editorial metal playlists ‘New Core’, ‘New Blood’ en ‘New Metal Tracks’. In het voorjaar van 2024 volgt hun tweede studioalbum. 

De succesvolle releases van hun losstaande singles en debuutalbum ‘OMNI’ gecombineerd met hun energieke live set resulteerde in diverse mijlpalen zoals een uitverkochte Melkweg (Amsterdam) show als support voor Ice Nine Kills en spots op festivals als Jera On Air, Popronde, Klomppop en Submitfest.  In 2022 vond hun eerste Nederlandse headlinetour plaats in venues als Paard, Dynamo en Patronaat en verzorgden ze de support voor Beartooth in een uitverkochte Dynamo, support voor Asking Alexandria in TivoliVredenburg,  support voor For I Am King’s ‘Crown’ album release tour en de pre-show in de Ziggo Dome voor Metallica’s Arena show in Amsterdam. 

SUGAR SPINE

Relentless, passionate & intensely visceral; these are a few words to describe Sugar Spine, an up and coming metallic hardcore band based in the Netherlands.
Sugar Spine employs an aggressive mix of hardcore, metalcore and deathcore. The band swiftly moves between metal styles, hinting influences from bands such as Stick To Your Guns, (early) Slipknot, END, Boundaries and more. 
The music furiously rages between brooding clean sequences, ferocious two stepping and slamming breakdowns that assault the listener without warning.

TORN FROM OBLIVION

Torn From Oblivion is een deathcore band uit Eindhoven. Ze brengen de agressie van
deathcore, experimenteren met progressieve riffs en mixen dat met hardcore om hun visie
op agressieve muziek te verwerkelijken. De energieke liveshows zijn waar de band echt op
uitblinkt, het is iets wat je niet wilt missen. Torn From Oblivion zet zich in om hun stempel te drukken op de muziekscene, en dat zullen ze ook doen.

SERVE

‘SERVE’ vertelt een verhaal over het effect dat een mentale ziekte op een persoon kan hebben. Het verkent in grafisch detail de vicieuze cirkel die wordt opgestart door depressie en in stand gehouden door middelenmisbruik en gevoelens van isolatie en schuld. Dit wordt ondersteund door de meedogenloze drums, zwaar vervormde riffs en schrijnende vocalen die de band naar voren brengt. Al met al is ‘SERVE’ niet voor de tere zieltjes.

BOT MES Hardcore en metalcore uit Zwolle met (ex-) leden van Sand Creek Massacre, Ravenna, Striking Justice en Hamerhaai. Nederlandstalige, soms wat cynische teksten, snoeiharde breakdowns en pissige vrouwelijke vocals. Deze herrieschoppers zetten een live show neer met een portie energie waar je stroomleverancier nog een puntje aan kan zuigen. Voor liefhebbers van bands als Walls of Jericho, Gel en Hatebreed.

SWANSLAUGHTER

SWANSLAUGHTER is een metalband uit Nederland, bestaande uit voormalige leden van 18 Miles, To Heaven Earth is Hell en Death Hounds. Deze vijfkoppige formatie zoekt een uitlaatklep voor woede en wanhoop, worstelend om vrede en rechtvaardigheid te vinden in een wereld gedreven door angst.
SWANSLAUGHTER reflecteert op hoe alles wat mooi is in het leven door de mensheid
wordt afgeslacht. Hard hitting en ongecompromitteerd door de grenzen van genres, stelt
SWANSLAUGHTER de norm opnieuw vast in zware muziek.
Verwacht georganiseerde chaos, zware riffs en meeslepende melodieën, verpakt in een energieke liveshow.

CANYON LITERATURE

Een onwaarschijnlijke combinatie van geesten en muziek samengevoegd tot de Progressieve Deathcore band CANYON LITERATURE. Door alles te combineren wat iedereen deze week interesseert vind: razende blastbeats, smeltende solo’s, drop infinity gestemde gitaren, verpletterende breakdowns, of intimiderende ritmische gekkigheid, brengt de collectieve mentale dissociatie een rauwe en energieke sfeer naar het podium. De release van het zelfgetitelde EP in 2023 toont geluid dat aansluit bij alles wat de adrenaline laat pompen. De nieuwste single en video “Age of Sin” uit 2024 toont de vooruitgang van de band naar duistere en brute territoria. Verwacht een volledig album in 2024/2025.

Voor fans van: Lorna Shore, Meshuggah, Brand of Sacrifice, Distant, Slaughter to Prevail.

A PART OF THE PROBLEM

A Part Of The Problem is een metalband uit Ede, Gelderland. Met hun heavy riffs en gruizige vocals maken ze van elke concertzaal een oorlogsgebied. Hun muziek is een mix van deathcore, hardcore-punk en metalcore. Sinds 2020 spelen ze samen en zijn ze hun carrière begonnen in Ede, bij poppodium Astrant.

Hun shows, gevuld met nieuwe fans, dag 1 fans en verloren zielen, zorgen voor de perfecte mix voor een geweldige avond met bier, moshpits, walls of death en het meebrullen met hun herrie.

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.