Za 31 Augustus

Heideweek Blues Night

Tickets
  • VVK € 8
  • Zaterdag 31 Augustus
  • 20:00
  • Blues / Rock

Twee veteranen uit de Edese scene op de planken: Fake Brothers Blues Band & The Blue Gillum Band!

FAKE BROTHERS

Fake Brothers Blues band, geformeerd rondom de  Wageningse blueszanger en “local blues legend” Jaap Meurs, maakte furore in  zowel het binnenlandse als het buitenlandse blues circuit. 

In 2018 werd besloten om de Fake Brothers nieuw leven in te blazen. Voormalig  drummer Thomas Vermeulen werd meteen bereid gevonden, en de band werd  uitgebreid met Arie Jan Folkert op gitaar, en Dik  Jansen op bas. Fake Brothers was een feit.

Helaas sloeg echter het noodlot toe en  kwam Jaap Meurs te overlijden. Maar de motivatie om de band in leven te houden  was daar. Een vervanger voor Jaap Meurs werd aangetrokken en de band resulterend in De Fake Brothers Bluesband (2.0 )!

De slogan “Real Deal Bluesband” blijft onverminderd van kracht op deze energieke  band, zeker in de nieuwe bezetting. De ritmesectie staat nog steeds als een huis.  Solo gitaar en een scheurende bluesharp zorgen voor de nodige  afwisseling, met het rauwe en soulvolle stemgeluid van Michel Peters als kers op de  taart. Deze door de wol geverfde bluesband staat garant voor een stukje “Dampende  City Blues”

De Fake Brothers Blues band zijn:

Vocals:       Michel Peters
Gitaar:        Arie Jan Folkert
Drums:       Thomas Vermeulen 
Bas:            Dik Jansen
Blues harp: Ben Bouman

THE BLUE GILLUM BAND

Alweer meer dan 50 jaar geleden is The Blue Gillum Band, in de huidige bezetting, opgericht in Ede. Vanaf eind jaren ’60 tot begin jaren ’80, in min of meer dezelfde samenstelling, 15 jaar lang veel opgetreden.

Zo’n 10 jaar geleden werden ze gevraagd om een jubileumfeest op te luisteren met een kort verrassingsoptreden. Daar besloten ze de blues-draad weer op te pakken. Niet met de ambitie om zoveel mogelijk op te treden maar vooral om met elkaar, op een prettige wijze, goede muziek te maken.

Regelmatig repeteren met zo nu en dan een optreden. Dat wil The Blue Gillum Band nog jaren blijven doen!

Zang, Gitaar, Bluesharp: Ad van den Bent
Drums, Zang: Peter de Croon
Gitaar: Jan-Anne van de Hul 
Bas: Anne Janse

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.