Za 30 Maart

Geldersch Hel | Easter Black Fest IV

Tickets
  • VVK € 15
  • Deur € 17,50
  • Zaterdag 30 Maart
  • 19:30 uur
  • 20:00
  • Black Metal / Death / Doom

Ook deze lente verwelkomen we Ostara (Eoster) weer in stijl tijdens Easter Black Fest IV
Vier sterke black metal acts uit de Lage Landen zullen het podium bestormen.

LINE-UP

ASGRAUW

De Gelderse black metal formatie Asgrauw is al actief sinds 2010 en brengt met regelmaat nieuw werk uit met inmiddels 7 volledige releases/splits op hun naam. Met hun schaarse live vertoningen houden ze de mystiek rondom de band en hun in het Nederlands en lokaal dialect gezongen teksten in leven. In 2019 stonden ze voor het eerst in Astrant, inmiddels zijn ze klaar

GRAFJAMMER

Dit uit Domstad afkomstige zwartgallig gezelschap maken naar eigen zeggen ‘Primitieve Nederlandstalige Necrorock’ oftewel black metal met punk en d-beat invloeden. Ze gaan al geruime tijd mee in de scene en hebben onlangs nog een zevenduims split uitgebracht samen met Abrahamic Liars. Hun teksten staan bol van de mythen, volksvertellingen en historie van Nederlandse bodem. Met een punk-attitude razen hun energieke shows over de planken, in 2018 deden ze Astrant voor het eerst aan. Met 2 nieuwe werken op de naam, de hoogste tijd voor een revanche.

RITUALS OF THE DEAD HAND

Deze in 2018 opgerichte Belgische blackened death-doom act (met Hemelbestormer leden Frederik en Filip) brengt op 26 januari 2024 haar derde album ‘The Wretched and the Vile’ uit. Plaatselijke folklore, hekserij en bijgeloof voeren de boventoon in de duistere teksten.
Hun liveshows staan bol van de sfeer en meeslepende tempowisselingen met een ‘doom en gloom’ ondertoon.

TER ZIELE

Deze in 2020 gevormde act kerft ondanks hun korte bestaan al een aardig diepe groef in het muzikale landschap. Met een grote affiniteit voor post- en black metal verkennen de bandleden de bestaande grenzen van het doom-genre en geven er zo hun eigen draai aan met diepe, duistere riffs, verpletterende drums en zanggeluid als een kreet in de nacht.

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.