Vr 23 December

Bart Zeal: December Celebrations

  • Vrijdag 23 December
  • 19:00 uur
  • Singer-Songwriter
  • 30ML

Vrijdag 23 december treedt Bart Zeal op tijdens het lichtjesfestival in 30ML, een koffiezaakje in het centrum van Ede. Tijdens dit optreden vertelt hij over- en speelt hij met zijn gitaar nummers van zijn nieuwe album ‘December Celebrations’. 30ML blijft speciaal voor dit optreden in de avond open, dus maak vooral gebruik van deze speciale gelegenheid om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Bart Zeal vertelt de mooiste verhalen uit films, series, boeken, en videogames in de vorm van originals en covers. Deze Medieval-Fantasy zanger neemt je met zijn folky stijl mee naar bijzondere sprookjesachtige werelden! Zijn inspiratie komt grotendeels uit traditionele Ierse en Schotse Folk.

December Celebrations is de titel van het nieuwe ‘kerst’ album van Bart Zeal. Hierop staan acht originele liedjes die gaan over allerlei Europese vieringen tijdens december. Het is dus een album over het Christelijke kerst, maar ook over Pagan Yule, het Joodse Hanukkah, en de Wiccan Winter Solstice. Wist je dat zelfs de Romeinen al een December viering hadden? Dat was Saturnalia, een feest dat zeven dagen achter elkaar gevierd werd! Veel van deze vieringen refereren op dezelfde manier naar zichzelf; Het Festival van het Licht. Verschillende culturen, maar allen hebben ze het licht in donkere tijden met elkaar gemeen. December Celebrations legt de verschillende verhalen door de tijd heen uit in een kerstige winterse sfeer. Laat je verrassen!

Up-to-date
blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.