1

Airborne Ede Presents: Post-War Rock ’n Roll

Saturday 25 September
Tickets
  • VVK € 10,-
  • Saturday 25 September
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Show: 20:30
  • Genre: Rock & Roll

POST WAR ROCK ‘N ROLL

Tijdens dit Post War Rock ’n Roll event duiken we in de na-oorlogse muziek van de jaren 50 en 60.

In Nederland speelde Indorock een grote rol in de na-oorlogse periode. Ook heeft deze muziekstroming een grote invloed gehad op de Nederlandse popmuziek. Bands als The Tielman Brothers, The Blue Diamonds, The Crazy Rockers, Tjendol Sunrise en andere speelde een hoofdrol in deze scene.
Deze bands zelf stonden weer onder invloed van de Amerikaanse rock ’n roll zoals Elvis Presley, Chuck Berry, Ray Charles, Jerry Lee Lewis en vele anderen die via de Australische radiozenders Indonesië bereikte.
Tijdens deze avond brengen we een ode aan dit muzikale tijdperk.

LINE-UP

▀ BINTANGS
De Bintangs vieren hun 60 jarig bestaan op 18 september 2021, ondersteund door de release van hun nieuwste album ‘These Hands’. Dit maakt ze één van de langst spelende, nog actief muziek schrijvende acts van Nederland.
Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend. Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. Onder leiding van Oer-Bintang en mede-oprichter Frank Kraaijeveld een graag geziene act op de Nederlandse podia. Bintangs bestaan uit Frank Kraaijeveld (bas en zang), Dagomar Jansen (gitaren, zang en mondharp), Marco Nicola (gitaren) en Burt van der Meij (drums). Bintangs zijn in 2019 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

 

▀ THE CRAZY CREW
(Woody & Eddy van The Crazy Rockers + band)
Als gelegenheidsband in het leven geroepen speciaal voor dit event, zullen Woody en Eddy van de crazy rockers samen met de Edese Benny Stevens en intermezzo van Crazy Jane een 60 minuten set spelen met klassiekers uit het Indorock tijdperk en uiteraard veel nummers van de originele Crazy Rockers! 

 

▀ BATAVIA BEAT
Uit de rootst van Tjendol Sunrise is een nieuw project ontsprongen, Batavia Beat.
Een ode aan de Indorock en Rock ’n Roll van de jaren 50 en 60, door originele leden van Tjendol Sunrise. Klassiekers als Bossa Nova Baby, Little Bird en Rock and Roll Makes The World kunnen maar zo de revue passeren.

 

▀ MINI EXPO: ‘Waarom Gebeurt hier niets?
Tijdens deze mini-expo zullen er foto’s geëxposeerd worden van de jaren 60 met nadruk op de Indorock en Rock’n’Roll in Ede.

Extra informatie: Dit is een CoronaCheck Evenement

Hierdoor hoeft er geen 1,5 afstand gehouden te worden en kunnen we 75% van onze normale capaciteit benutten.

Toegang krijgen tot dit evenement met een  ‘CoronaToegangsBewijs’ kan op 3 manieren:

• Vaccinatiebewijs: bezoekers kunnen hun vaccinatiebewijs omzetten in een coronatoegangsbewijs. Inmiddels is de CoronaCheck App online, waarin jouw vaccinatie kan worden geladen.

• Testbewijs: een vooraf professioneel afgenomen negatief testbewijs met een geldigheidsduur van 24 uur. Hiervoor ga je naar https://www.testenvoortoegang.org/

• Sneltest: wij bieden geheel gratis sneltesten aan bij onze entree. Deze moet je zelf afnemen, vervolgens het resultaat afwachten op een door ons aangewezen plek en nemen zo’n 10 minuten tijd in beslag.

 

1

Astrant Muziek evenementen binnenkort